Lyckades köra sönder spännfjädern, eller vad det nu heter, till drivningen på motorsågen. Har tagit isär sågen och skickar springare imorgon till en husqvarna-verkstad. Hoppas de har öppet och har prylar hemma. Den behövs till helgen såklart.

Men idag fick jag iallafall ner 5 stycken träd med lilla handsågen. Och vinden låg rätt och stundtals hård. Vilket gjorde att en rishög jag inte hade så stora förhoppningar på tog sig bra som fan och ligger nu under plåtar och gottar till sig det sista.

Lite hattigt har det blivit nu med högtider, släktsammankomster med mera. Sen en släng av feberfrossa som hastigast och nu verkar gett sig och gör att jag kan gå upp i normalfart igen.

Här ovan, när träden är borta (syns lite bättre på introbilden). Är tanken att jag ska plana ut marken. Flytta massorna till vänster, ur bild, och där täcka en slänt och ett gäng stenar. För att få ett mer jämt flyt över marken närmast torpet. Målet med det är att kunna hålla efter med åkgräsklippare istället för röjsåg. Återigen en tidsbesparing tills dess att det går hantera en odling.

Det finns även ett dike som avgränsar där jag står och träden. Det diket ska grävas upp igen och ledas vidare, från och förbi huset för att sedan gå ner och ansluta till ett annat dike på framsidan. På så sätt skulle jag kunna hålla marken där odling sker fuktig utan att lägga massor av tid på bevattning. Till en viss grad iallafall.

Har räknat lite till och om jag ger fan i att elda. Och istället flyttar kvistade grenar från träden jag fäller till de barriärer/insektssamhällen jag började bygga förra året. Spar jag tid och energi. Samt gör nytta för djurlivet runt om torpet. Dessutom skulle jag nog kunna vara klar med marginal till mitt mål.

Ett mål som kunde vara trevligt att nå innan det blir för varmt, läs vårblött. Det skulle underlätta för grävaren som jag ska ta in till att riva upp stubbarna med. En stubbfräs kunde vara ett alternativ men jag väljer riva upp.

Lite korv har det grillats och gran har getts bort. Det uppskattades av folk verkar det som. Nästa år blir det nog ingen gran. De kommer inte finnas kvar. Såvida jag inte får loss marken runt om. Då är det 3-5 Ha som jag siktar på och helt plötsligt skulle detta bli en skog/lantbruks-fastighet. Det har sina fördelar.