Nu så, det tar sig. Motorsågen har fått vara ifred i sin nya låda. Vädret har… nja… iallafall varit helt ok. Ville ha kallare så jag kunde åka hela vägen fram. Men se det blev till att gå genom skogen de cirka 900 meterna som är en enkelriktat väg utan möjlighet till att vända. Toppat med sumpmark 🙂

Det har nu blivit riktigt luftigt runt torpet och det ser mer och mer ut som ett torp, och inte ett ödehus. Kanske mer som en avverkningsplats. Anyway. Igår hade jag sällskap av min ständiga följare på galna upptåg och dennes systerdotter. Och sedan ramlade det ut några andra bekanta som var på jakt efter gran. Vilket jag med lätthet kunde ordna.

Korvgrillning med vildsvinskorv bjöds det på. Vilken lyx här ute. Då min följare skötte elden kunde jag få massor gjort med träden. En hög eldades ner till marken. Det felfällda trädet kom ner och nu känner jag att jag verkligen ligger i fas. Tur att det är jul så det blir tre dagar till att vara ute i skogen på.

Baksidan har idag varit på agendan. En jösses massa vindfällen som legat löjligt länge och även innan jag kom hit har jag börjat kapa upp. Tog även ner et gäng mindre träd som inte skapade för mycket kringjobb.

Fick även sällskap av en jakthund. Försökte ignorera den men den for runt på mitt område som om det gått massor av djur här. Försvann, för att sedan komma tillbaka. Ett tag var jag lite nojjig över att det skulle komma en älg eller ett vildsvin i full fart då jakthunden förmodligen höll på att spåra. Men se jag klarade mig.

Nu finns det iallafall ett par rediga högar att elda. Så det blir mer korvgrillning de närmaste dagarna. Eller till nästa helg. Får nästan lägga en helg på att enbart elda för jag kapar upp och kvistar fortare än det brinner ner.