Äntligen är jag igång. En månad senare än planerat men det gör det samma. Tror att min plan kan hålla ändå. Med all samlad arbetslivserfarenhet har jag utvecklat en modell för att med stor sannolikhet nå i varje mål jag sätter.

Längst upp, Drömmen – Den ska vara knappt nåbar, lagom luddig och väldigt generell (Ombytlig). Innan den uppfylls ska jag genom, Visionen – Den bilden är lite klarare och ska ha en mer tydlig väg hur jag ska kunna nå den. För att nå Visionen behöver jag passera, Målet – Kan vara ett fåtal men tydliga och ska ha uppenbara delmål. Delmålen kan vara flera och ska ge omedelbar feedback, resultat eller liknande som ger en energikick som laddar mig  och får mig att sträva efter nästa delmål.

0F658552-A836-4726-94E3-C73D27E9FEF8

Nåväl, denna helg gjordes första insatsen. I min beräkning tror jag att två, tre träd om dagen är rimligt. En timme tar det cirka att fälla, kvista, kapa upp och flytta runt stockarna som blir av var träd. Nu är det cirka 65 kvar. Några mindre än andra.

CF05F8C1-76FE-4531-AFAF-458E8C2AC7DF

Redan nu ser jag hur mycket luftigare det kommer bli. Hur vyn runt marken öppnas upp. Vad det sedan kommer göra för växtligheten, djurlivet och solen återstår att se. Rötterna ska rivas upp med grävare är tanken.

6295926C-B322-48F9-A7B2-31A213AE14E3

Jag är inget proffs på att fälla träd. Har gått en så kallad AB-kurs, där läraren dock har SM-guld i trädfällning, but still. Däremot fick jag med mig en himla massa trix, tips och kunskap. Som att ruttna träd är luriga och kräver väldigt mycket uppmärksamhet. Men det hjälper inte alltid. Vilket resulterade i att det sista trädet adderade lite timmar på detta trädfällningsprojekt. Nu får TGB30´n lite att bita i. Kommer ta till vinschen som är god för 6 ton. Ska leta upp en klo eller kedja som motsvarar kraften för att se om det går att dra loss / ner trädet på marken.