Dagens aktiviteter har åter igen gått i kroppsarbetets täcken. Först en tur till en firma som hade tegel över från tidigare jobb. Perfekt, det lastar vi på flaket. Sen bar det av hemåt och ut i skogen igen för att lasta av och påbörja förarbetet. Gammal färg ska bort. Hårt sittande färg ska bort. Löst sittande tegel och murbruk ska bort.

Sen ska det nog gå att få lite värme i stugan. Efter som det endast är en kanal så säger min murare (har inte tid att sätta mig in i murning just nu) att det ska inte vara några problem att få den godkänd. Skönt. Då ligger jag fortfarande i fas inför vintern mål. Det behöver vara över 5+ för att det ska brinna korrekt tydligen. Så några veckor till har jag på mig. På lördag börjas det.

C76923C2-407F-4F0A-B407-46C6A1045CCF

Golvet framför spisen har två val. En gjuten platta eller grusad med en lätt gjutning som sedan toppas med tegel som lackas. Får se vilken modell som det blir. Förmodligen den enklaste då detta inte är ett show-off-hus. Det är ett survival-hus 🙂

Ett annat dilemma jag har är väggen till höger. Där dörrkarmen syns. Detta timmer är helt slut. Likaså den stocken som en gång i tiden var en tröskel. Och det som en gång i tiden håll stocken uppe… Om det rivs ner helt eller delvis återstår att se. Funktion går före byggnadsvård.

BE8A0C3A-1B1D-4F1C-9D98-544E244A5D19

Sen blev det några timmar till i skogen med röjning av sly med grensaxen. Det kommer fram en massa skoj och ljuset börjar titta in mer och mer. Träden som ska ner blir mer tillgängliga och två nya platser för att samla timmer på har lokaliserats. Samt en ny eldningshög har skapats. Det blir mycket eld när kylan väl kommer och marken känns säker. För det är rediga högar som kommer eldas. Alla grenar som inte ska tas till vara samt en massa träd som är skadade av ohyra.