Idag är jag ohyggligt besviken. Besviken på mig själv att jag inte tänkte till och köpte fler burkar av linoljekittet. Visste dock inte hur mycket det skulle gå åt så det var kanske inte så lätt att veta. Åkte in till butiken som tillhör #colorama för att köpa mer. Den tog slut när jag skulle påbörja fönsterbåge nummer tre. Eller inte helt slut men jag insåg att den inte skulle räcka till hela.

På Colorama var den slut. Men de hänvisade till en annan butik i närheten som hör till #happyhomes. Där fann jag en sjyst snubbe som var väl tillmötesgående. Han insåg att jag var ny i butiken och frågade vad jag pysslade med då jag gick rakt på sak, – Jag behöver linoljekitt. Väl vid hyllan så hade de inte #casco linoljekitt som jag jobbat med på de andra bågarna och gillar riktigt mycket. Han hade #beckers och sade att den var lika bra. Men vitare än Cascos. Också oljebaserad.

Behovet gjorde att jag slog till på två burkar omgående för att säkra upp så jag klarar mig till resterande bågar. Tänkte att han förstår väl vad jag gör då jag drog en kort grej om vilken typ av renovering jag håller på med.

Stannade upp en sväng innan jag åkte. Något kändes fel. Läste… jodå, den var baserad på olja, växtbaserad sådan. Tänkte att ”linoljekitt” kanske var skyddat varumärke eller så. Väl hemma började jag att arbeta med Beckers.

A275498D-2313-4A97-AC05-FB02E090CFCC

Sicken smörja! Hur jag än bearbetade den, pressade den i papper etc så kunde jag inte få den sådär skönt degig utan den kleta fast i allt; händer, verktyg, fönsterbåge med mera. Tillslut så gav jag mig fan på att bemästra skiten och fick ihop de två bågarna. Har i ren protest ställ burken i garaget utan lock för att se om den blir lite medgörlig tills imorgon.

Fick på det andra lagret färg även om det står att det inte ska målas förens om 5 dygn. Kanterna blev inte alls som jag förväntade mig, jag till och med lyckades missa att täcka en del av ett fönsters ena hörn. Skyller allt på den nya smeten 🙂

Nu får fönsterbågarna torka flera dygn så jag kan reparera den missen. Och som terapi kommer jag bege mig ut i skogen imorgon med röjsågen och få undan den nya ängen som växter runt hela torpet…