Efter att ha inset att det är lämpligare att renovera de yttre fönsterbågarna innan de inre har jag tagit ur alla innerbågar till torpet och ställt undan. Vissa av de rutorna kommer att få ersätta de trasiga i de yttre bågarna.

Satte för den norra sidan och gör den klar första parallellt med renoveringen av golvet. Något som jag är kluven i är färgval. Om de yttre ska ha en gul nyans som är tidsenlig så kommer det att vara en gul synlig nyans inifrån tillsammans med en vitaktig nyans som, enligt tradition, ska finnas på innerbågarna.

14F5335A-D139-4A2A-BB81-9614D047C8AE

Jaja, det får la bli så. Får fortsätta googla lite mer och se om det finns än mer inspiration att finna. Ytterbågarna ska ju inte vara helt täta för att luft ska kunna cirkulera och förhindra kondens. Medans innebågarna ska vara täta för att minska avkylningen.

En förbättring jag funderar på är att sätta kvartslister invändigt som innerbågarna vilar mot, där tätlist monteras. Borde funka fin fint.

Det lämpliga med att täcka insidan så som jag gjort nu är att jag kan skrapa insidan av fönsterkarmen obehindrat om jag skulle vilja. Trots illa väder ute. Känns bra. Det som känns mindre bra är att ha flera projekt på gång samtidigt. Då jag begränsat mig till ett fönster i taget så hoppas jag på att det inte kommer kännas övermäktigt.