Från ett löjligt trevligt hotellrum insåg jag att med all ny snö som faller behöver en liten dokumentation läggas till. Taget under den gånga veckan. Då bilens kapacitet testades på nytt och klarade 20cm snödjup. Nu hoppas jag på 30cm till kommande helg och då genomförande av ett nytt test.

98D942B2-37CC-4FA1-84B9-4E07198AD844

Tråden jag lade ut till en blocket-annonsör om att jag sökte en viss typ av vedspis till rimligt pris har gett frukt. Väl hemma så ska affären gå i lås och jag hämtar en helt nyrenoverad Idun No1. Den är nerplockad i smådelar, blästrad, ytbehandlad, nya delar där det behövdes, monterad och kittad. Håller säkerligen mig ut och för den ringa summan av 6500:- Inklusive värmeluckor eller vad det nu kallas.

Kontra det mot en ny för 25000:- dock tjockare gods men med högre effektivitet som i ”teorin” skulle kunna ge mig problem vid installationen om någon byrokrat tolkar den nya lagen om installation av ny vedspis på annat sätt än vad jag gör. Denna modell är tidsenlig med torpet och såleds helt ok att installera utan några krav på attfråga om lov osv.

För att inte själa någons fotoverk väntar jag med bild på den tills jag har den hemma. Så fin makapär. Kromade handtag, krussiduller på luckorna och med nya förbättrade brännjärn. Kanske skulle kompletteras med några extra täljstenar att lägga i ugnen för att magasinera ännu mer värme. Får läsa på mer om det längre fram.

Annonser