Röjningen av boden fortsätter. Denna gång laddad till tänderna. Eller iallafall med elden igång och tio stycken tioliters hinkar. Här ska sorteras och fyllas med smått järnskrot som skall till försäljning. Yeap, soon to be rich 🙂

Iallafall på vad det gäller skruv, spik, mutter, nubb och annat löst krafs som går att hitta. Hittills är det 30 liter som är fyllda med järnskrot, en med aluminium och en med koppar. Började på en med vardera plast, glas, papper/brännbart. Den sista fick gå till brasan som stod igång och underhölls kontinuerligt med gammalt timmer som också ska bort till förmån för mer i vår. Allt gammalt som ligger och ruttnar.

bbef07d5-8db2-455f-b655-69be0a14afbd

Hittat ett sjyst teakbord som går att rädda. Jo det finns lite att jobba på. Att få bort isoleringen blir nog det tråkigaste. En del elmotorer som jag inte vet status på men som kanske går att använda tillsammans med en vinddriven snurra som får dem att generera några watt här och där.

364814d6-e46f-43b7-8048-fd68fee3a7df

Lyckats få fram två arbetsbänkar och det finns utrymme att skapa hullplan under och till detta har jag även hittat lådor som ska passas in. En simpel lösning med ett regelvärk som låder dem glida för sig själva är tanken. Det är snudd på källsortering här inne. Men det underlättar när det ska säljas eller om det kastas eller eldas.

c64f036e-0ad5-402d-ae0b-1df90a55c267

Dock är det mörkt. Och ju längre in jag kommer så blir det ju inte bättre. Således införskaffades en led-lampa på Jula. Som laddas med solpanel. Den ska laddas mellan 36-48 timmar i starkt soljus innan den funkar så nästa helg :)! Blir väl lämpligt att se om mitt test funkar. Solcellsbelysning för den som vill veta vilken det är. Utlåtande kommer när den varit i bruk en tid.

e7b40c08-ccdd-460d-93e6-042b9cbe95b8

Sedvanlig eldning med grillning av korv ingick såklart. En underbar dag ute i det fria. Visionen växer och inspiration från alla håll gör att projektet börjar få en riktning. Dessutom drog en drönare runt och kikade lite. Så det blir väl att bli youtuber också 😉

Annonser