Långledigt… perfekt för ute-aktiviteter. Så det blev korvgrillning igen. Har vandrat runt en hel del på tomten runt torpet. Försöker hela tiden hålla fokus på vad som är bäst att göra just nu och försöka se till att annat som är kul att göra väntar till senare. Kul saker att göra är inte att underskatta. Att ta till när en tycker att något annat är motigt.

2E64B460-2920-4CE5-B7E0-9F10308DD240

Har inte lyckats hitta de trappsteg jag vill ha. Är ju kräsen och ja, det finns typ överallt. Så lat är väl egentligen rätt ord. Däremot är det ingen panik eftersom inget kan göras förens i våra iallafall.

Muraren var med ut till torpet och meddelade att skorstenen är inget vrak. Lite puts här, några nya stenar här och en glidgjutning inuti sen är vi hemma. Snubben jag hitta på blocket som renoverar gjutjärnsspisar ska leta efter en modell jag söker och hör av sig när en sådan är renoverad och klar 🙂 Så till våren behöer jag skaffa ett lås också 😉

36C5433B-B24F-400B-BCAD-A02409517434

Som introbilden visar så var de mycket på övervåningen som kunde rensasbort. Nu börjar det bli tomt på övervåningen. Torpet är inte tänkt att användas med övervåning från början. Så min tanke är att bomma igen denna till att börja med. För att spara värme på nedervåningen och för att inte slita ihjäl mig innan man kan bo här längre perioder.

Planen är att kunna bryta upp golvet och kolla att isoleringen, spån som tur är, inte är våt samt att reglarna är ok. Taket hänger lite på ett ställe. Har varit lite orolig för det. Men fick en bok i dagarna som handlar om hur man renoverar ett gammalt torp! Ska citera en massa saker i kommande dokumentering.

6CC36707-F433-4438-9736-9A0EA535B3C8

Även en friläggning av skorstenen är av vikt för att kunna putsa och kontrollera den hela vägen upp på taket. Men även för att kunna slå hål på murstocken på missa ställen för att kunna göra invändig kontroll samt ta ut lite skrot som tydligen ligger där?! Jo ja vet… det finns skrot lite överallt haha.

Annonser