Härligt med lite assistans. Det går lite fortare och blir lite enklare. Något som stört utsikten och hela känslan av hela stället är just den dära fågelburen eller vad det nu varit för något. Avancerad modell av pergula har jag hört någon säga. Oavsett så är den nu väck!

En liten milstolpe då alla större saker på marken, förutom skrothögen och bilen, är nu borta. En redig bras till och mer jobb med rotvältor runt om på marken blev resten av dagens aktiviteter. Likaså den traditionella korv-grillningen. 

Hur det ska gå med att elda alla stockar som ligger som en jävla plock-e-pinn i utkanten av närområdet blir intressant. Det kommer dock få vänta tills i vår för nu är allt så himla blött och det blir svårare och svårare och få eld på det. För att få lite ordning på allt som ligger kapade jag upp stockar och frilade vältorna. 

Sen räta vi upp dem igen så det blir enklare att ta sig runt. När värmen kommer tillbaka blir det att lalla runt med röjsågen igen och när stockar är lättåtkomliga kapas de och läggs i hög för att sedan brinna.

Det gör att jag nu är bra i fas med marken och bokningen av sotaren som kommer på tisdag känns nu väldigt lägligt. Tajming in i minsta detalj. Resultatet av det mötet får styra nästa steg. Har två vägar jag ser nu som potentiella.

Köpa stege och plattform för att överhuvudtaget få upp gubben på taket. Hur stegen kommer dit är ett projekt i sig. Då kan skorsten fixas och spisen kan införskaffas och ett lås till dörren 🙂 Efter det går det att jobba med golvet i värme.

Alternativt bara skaffa stegen och få skorsten besiktigad för att sedan gå på golvet direkt. De går ju att jobba sig varm och det ska ändå eldas. För att till våren skaffa spis och gjuta/mura allt som behövs. Och nu när jag skriver det känns detta alternativ bättre då en gjutning av murstock och spis inte kommer funka allt för bra i denna temperatur kanske…