Efter många långa dagar och för tiden på året ett tidigare mörker har farten på renovering sänkts en aning. Vilket gjort att mer tid spenderats på att leta saker som kommer till användning i vår.

Bland annat har en stege och plattform lokaliserats. Vilket kommer bli nödvändigt för att få upp en sotare på taket. Denne sotare gillar nog inte min lösning jag använde för att skruva fast takplåtarna tidigare i höst. Fyrhjuling med vinsch som fästes i mig via krokar…

I somras under rensningen hittade jag ju en vattenpump som jag tänkte renovera. Samt hämtade en pump i Löbberöd som också ligger under renovering. En hederlig gammal gårdspump.

Men med mer tid för efterforskningar så uppenbarade sig denna vattenpump på en auktionssite. Slängde in ett automatiskt topp bud och tänkte att det blir som det blir. Någon vecka senare kom det ett sms. Jag var en pump rikare.

EF306A52-D57F-40DC-B11F-50064F343E5F

Denna är också en fin fin gammal klaffpump med stativ från försvaret. Inklusive reningsfilter och vattenbehållare. Allt kommer säkert inte att nyttjas till fullo. Har inte kollat betäckningen men det ser ut att vara en vattenpump, klaffpump, No3 eller liknande. Vissa modeller tillverkas och säljs fortfarande andra inte.

Annonser