Skulle du tro att vi alla har den. Den där busken som alltid tar upp ens uppmärksamhet. Många i min närhet har den. Den finns där jämt. Ibland lite mindre ibland lite större och allt som oftast är den förvuxen.

Vägen fram till marken ska ses över i början av Oktober. Markägarna runt om var lite oroliga att jag skulle komma dragandes med fullt pådrag. Alltså att förutom röjning av växtlighet även planing av mark, grusbädd och vältning. Något gladare blev de när jag nämnde att så länge vi tar bort träd, sly, buskar, gamla stubbar och sten är jag nöjd. Och det hjälpte nog till lite att jag själv gärna hjälper till med motorsåg och röjsåg.

AFD89165-1DA3-4A52-BA42-EED77CEE2D89

Men åter till busken. Den skulle behöva komma bort. Verkligen behöva komma bort. Dels  för att se om det finns mer skit, läs stålskrot, där inne. Dels för att öppna upp marken runt huset till nytta för vind och ljus. Dels för att vyn runt torpet behöver bli mer luftigt. Men framför allt så har den gamla vägen gått genom ytterkanten av busken förbi torpet och bort över mot en anslutande stig genom skogen. Den jag går var gång jag kommer hit.

CD99D984-5453-4E2F-B3AC-6CF1B854FAC2

Så vad gör man då åt saken? Har tidigare klippt för hand, det var ingen hit. Tog lång tid, var osmart sätt att jobba på stor yta och onödigt mycket energi gick åt till lite resultat.

Ringde en vän och lade en plan. Max 5 timmar ska det ta tänkte jag. I fredags ladda jag motorsåg, fixa extra bensin, olja och slipverktyg. På förmiddagen på lördagen snöraqde jag på mig full mundering och lastade vän, matsäck och packning i bilen och drog iväg.

B52CB451-C3C1-4482-BF31-5A69C7A1FCF0

Tja… resultatet taler ju för sig själv 🙂 Väldigt nöjd. Lite små puts på detta och denna yta är redo för att sättas i träda a la’ hem-jordbrukare. Täckodlingsmodellen.

C34A2C8F-8301-41FC-92AF-72F292BC0C77

Genom att täcka hela ytan med markduk eller något annat som inte släpper in solen så dödar jag all växtlighet på 2 år. De pinnar som ligger kvar blir enkla att kratta ihop och elda eller så.

C2E1BBA1-1354-40A7-A255-00EADBBD3F53

Ett annat alternatvi när vägen är klar skulle ju kunna vara en liten grävare. Men det är ett jävulusiskt rotsystem jag hoppade runt i med sågen. Vännen släpade det jag kapade allt eftersom. Det fick bygga på mitt insektshotell-smådjursparadis och barriär mot skogen. Detta är väl en direkt fortsättning av mina höstbestyr.

Annonser