Grunden till tältet lades förra helgen. Sen bar det av norr över för att hjälpa en vän med att spika panel. Efter tre dagars ”semester” så var det dagas att fortsätta projektet med torpet mitt i skogen. Det är lite småpyssler kvar att göra, sånt som ska göras innan hösten för att säkra upp det sista inför regn och snö. Sen får det bli som det blir. Det ska nog stå stadigt hela vintern.

643C7A97-5E92-4B12-9EDF-5BD96F0B3418

Kompletterade grunden med pallar i botten mot marken. Där kommer det staplas kartonger tills torpet är tömt. Hoppas verkligen att allt får plats. Ställer in de yttersta en halv, en pall länd för att slippa få regn och snö på de kartonger som står där. Det kanske är så att det ska staplas plastbackar där egentligen. Vi får se.

7336383C-928E-4E6D-AED4-34B96BEE8065

Därefter monterade jag dit de väggar som egentligen ska vara på tältet. Även om lag låtit pressen på taket gå ut en bit så vill jag undvika regn och snö. Men även få bort en del blåst som säkert skulle kunna blåsa omkull eller bort saker som lagts i kartongerna. Bakre väggen består av två gavlar då de var så trasiga tt det inte gick att fästa korrekt. Men även för att minska solvärme in. Den främre gaveln där vi ska gå fick passage med fladdrande remsor. Alltså som är lätta att passera men som är tunga nog att hålla den större delen regn och snö borta. Ses på introbilden.

Nu är bilen lastad med 21 banankartonger. Resten av dagen blir det vila, planering och sedan full fart in i en salig röra av 40-årig historia typ.

Det finns tre saker som alla prylar skall gå igenom. Ett; går saken att använda nu? Två; går saken att användas efter tvätt/renovering? Tre; går saken att sälja? Fyller den någon av dessa kriterier så blir det i en kartong i tältet. Annars högen med skrot längre bort på tomten. När det sedan är dags att ta hand om dessa kartonger. Alltså efter besiktningen av allt timmer och skorsten. Då får de gå genom en sortering till tänker jag. Då bara med ett steg, behöver jag verkligen denna pryl?

Det gör att jag snabbt får ut alla saker och kan gå på det kritiska. Renovering av torpet i sig. Är timmerstockarna räddningsbara så börjar jag borsta och måla fasaden asap för att göra vad jag kan för att skydda mot kommande vinter. Fönster plockas ur och spikas för. Vinterjobbet blir att renovera dem.